16-01-2020

24U KICK OFF | Gertjan Meeuws

Duurzaam voeden

INHOUD

Donderdag 16 januari 2020 organiseert 24 uur in bedrijf de 24U Kick Off bij High Tech Campus, Conference Center, High Tech Campus 1 (The Strip) in Eindhoven. Een ontbijtmeeting obv de elementen ontmoeten, inspireren en verbinden. Gastspreker: Gertjan Meeuws.

Hoe voeden we straks 10 miljard mensen op een verantwoorde manier? Hoe brengen we het voedsel naar de steden, waar straks 85% van alle mensen wonen? Waar verbouwen we ons voedsel? Hoe gaan we om met de paradox dat we én meer landbouwgrond én meer natuur nodig hebben? Kortom: hoe voeden we de wereld op zo’n manier dat onze planeet ook leefbaar blijft?
Al sinds 1989 zijn Gertjan en Lianne Meeuws pioniers op het gebied van moderne landbouwtechnieken zoals: hydroponics, assimilatie belichting, robotisering en gebruik van wiskundige modellen.

Sinds 2005 werken ze aan een compleet nieuwe vorm van landbouw: indoor farming. Met indoor farming kunnen ‘local-for-local’ verse groenten, kruiden en fruit worden geproduceerd. Dat kan letterlijk overal: op de Noordpool, op de evenaar en midden in de stad. In vergelijking met traditionele landbouw wordt 95% minder water gebruikt en geen pesticiden. De super-vers geleverde producten zijn lekkerder, voedzamer en betaalbaar. Het is de missie van hun bedrijf Seven Steps To Heaven om een bijdrage te leveren aan een
wereld waarin iedereen de beschikking heeft over voldoende en veilig voedsel.

 

 

Programma

07.30 uur

Uitgebreid ontbijtbuffet

08.00 uur

Presentatie: Gertjan Meeuws

08.45 uur

Verbindingen met andere ondernemers

09.30

Weer aan het werk

Sprekers

GERTJAN MEEUWS

Info

Voor 24U leden (1 persoon per lidmaatschap) is deelname gratis. Niet-leden en introducés betalen €25,- (excl BTW) per persoon. Middels aanmelding ga je akkoord met het feit dat er foto’s en video opnames gemaakt kunnen worden en evt. verspreiding via sociale media.

Scroll naar boven