24U STARTUP

Dinsdag 19 maart 2019 organiseert 24 uur in bedrijf weer een 24U Startup in Grandcafé De Stip in SX, Torenallee 3 in Eindhoven, met als keynote spreker Jan van der Heijden van Vlisco.

Programma:
07.30 uur
Uitgebreid ontbijtbuffet

08.00 uur
Presentatie: Jan van der Heijden van Vlisco.

08.45 uur
Verbindingen met andere ondernemers

09.30 uur
Einde en weer aan het werk

Jan van der Heijden was werkzaam als designontwerper bij Vlisco. Later werd hij beheerder van het Vlisco museum waarna hij de presentatie verzorgde van de historie Dutch Wax & Design in Afrika bij de stichting Afrikaanse Dutch Wax.

Vlisco is officieel begonnen in 1846 als opvolger van blauwververij en drukkerij Sutorius. In die periode maakten zij ook imitatie-batiks voor de markt in het toenmalige Nederlands-Indië. Nederland kende vele imitatie- en batikfabrieken voor de markt in Nederlands-Indië.

Deze bedrijven bestaan al een hele tijd niet meer, maar hun collecties zijn te zien bij Vlisco. Batik was een geliefd product aan de West-Afrikaanse kust, hierdoor werden de Nederlandse imitaties eind 19e eeuw ook daar geleidelijk aan steeds populairder en werd Dutch Wax een begrip.

In deze 24U Startup wordt het verhaal verteld over het oudste bedrijf van Helmond, dat katoenen produceert voor West- en Midden-Afrika en daar nog steeds in belangrijke mate de mode bepaalt.

24U STARTUP | Eindhoven

19.03.2019, 07.30


Koop tickets »

Aanwezigen

Bekijk deelnemers »

Altijd snel en gemakkelijk zien wie er aanwezig zijn?
Download de 24U app!

Voor 24U leden (1 persoon per lidmaatschap) is deelname gratis. Niet-leden en introducés betalen €25,- (excl BTW) per persoon. Middels aanmelding ga je akkoord met het feit dat er foto’s en video opnames gemaakt kunnen worden en evt. verspreiding via sociale media.