13-05-2022

24U TREFT | INCLUSIEF WERKGELUK

INHOUD

Tijdens deze 24U TREFT gaan we op zoek naar de inhoud van INCLUSIEF WERKGELUK, want we denken vaak wel dat we daar als bedrijf of ondernemer mee bezig zijn maar is dat ook écht zo? Daarnaast hebben veel ondernemers te maken met een tekort aan werknemers, welke mogelijkheden zijn er wel?

Brainport Human Campus, Werkgevers servicepunt Uwv en Ergon nemen ons mee in hun verhaal over inclusief werkgeluk, want ieder mens heeft recht op een fijne werkplek waar hij of zij gezien wordt.

Brainport Human Campus: Inclusief Werkgeluk door Marije de Greef

(Inclusief) werkgeluk centraal zetten, dat is de visie bij Brainport Human Campus. Waarom is dat zo belangrijk binnen Brainport Human Campus? En hoe geven ze daar dan vorm aan?

We bespreken in de sessie dat een focus op werkgeluk geen zweverig of ludiek concept is, maar een zakelijke keuze die zorgt voor betere resultaten van de organisatie. Aan de hand van voorbeelden laat Marije zien hoe dit in de praktijk werkt.

WerkgeversServicepunt UWV: Actuele arbeidsmarkt informatie door Mark Nouwens en Manon Tubee

Er is sprake van een zeer krappe arbeidsmarkt. Er staan veel vacatures open en het is vaak lastig om aan personeel te komen. Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode? Manon Tubee en Mark Nouwens nemen je tijdens hun verhaal mee in de actuele arbeidsmarktinformatie. Dit is het moment om als werkgever écht anders te gaan denken! Ben je ondernemer of ben je ook werkgever? UWV is er voor iedereen. Een kennisknooppunt voor ondernemers en werkgevers dat het doel heeft om werkgevend Nederland met raad en daad bij te staan. Wij gaan graag met jou in gesprek over actuele dilemma’s op het vlak van HRM en wat we daarin voor elkaar kunnen betekenen.

Ergon: Inclusive Hiring door Yvonne van Hest

De arbeidsmarkt is in rap tempo omgekeerd. Het tekort aan goed personeel staat in schril contrast tot de vele duizenden werkzoekenden die nog aan de kant staan. Vraag en aanbod lijkt niet op elkaar aan te passen, maar toch zijn er verrassende oplossingen te bedenken. Maar dan moeten we wel open staan voor innovatieve oplossingen. Ergon, het sociaal werkbedrijf van de regio, neemt je graag mee in de Weg naar Werk!

LET OP:

Je kiest 2 sessies om bij aan te sluiten, wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met je voorkeur! Je voorkeur aangeven kan onder de aanmeldknop.

Programma

14.30

Ontvangst met koffie en thee

15.00

Start plenair

15.10

Start sessie 1

15.55

Einde sessie 1

16:10

Start sessie 2

16:55

Afsluiting plenair

17:10

Borrel

18:00

Einde

Sprekers

Marije de Greef

Inclusief werkgeluk

Yvonne van Hest

INCLUSIVE HIRING door

Manon Tubee en Mark Nouwens

Actuele arbeidsmarkt informatie

Info

Middels aanmelding ga je akkoord met het feit dat er foto’s en video opnames gemaakt kunnen worden en evt. verspreiding via sociale media.

Scroll naar boven