prikbord

LEDEN VOOR LEDEN

Wij stellen ons prikbord beschikbaar voor onze leden om berichten te plaatsen. Heb je een verhaal, mededeling, persbericht of tips dan kan die geplaatst worden op ons prikbord. Geef in maximaal 100 woorden de kern van je boodschap weer en stuur deze met link en/of foto naar info@24uurinbedrijf.nl

CAMPAGNE IEDEREEN ONDER DAK.NU

Woningcorporatie Trudo en Rotary Eeckaerde startte op 16 november de campagne ‘Iedereen onder dak .nu’. Een gigantisch doek op het Veemgebouw (Strijp-S) vraagt aandacht voor dakloosheid in onze stad.

 Dit initiatief draagt ook bij aan de aanpak van dit probleem. Er wordt geld ingezameld voor de inrichting van een bijzonder nieuw werkervaringsproject van Springplank Eindhoven: baristaproject Bakkie040.

 Via www.iedereenonderdak.nu zijn donaties vanaf 1 euro mogelijk. Sponsors die een bedrag van € 200,- doneren, kunnen de campagne een gezicht geven. Zij krijgen een professionele fotoshoot en draaien een week lang mee in de enorme projectie.

Voor bedrijfsarrangementen en meer informatie: Sebastian Mol (Trudo): smol@trudo.nl of 06-44 634 008

ZO ORGANISEER JE DIGITALE EVENEMENTEN MET IMPACT

Hoe organiseer je impactvolle evenementen in 2021? Ga voor digitale events met een persoonlijke touch! Op 26 januari laat Mansveld Expotech zien welke mogelijkheden er zijn tijdens dit gratis webinar. Kijk mee en krijg praktische tips en zie het in de praktijk werkt. Reserveer je plek!

  • Wanneer: dinsdag 26 januari om 11.00u
  • Tijdsduur: 45 minuten

Inschrijven kan via deze link.

VERBETER UW LIQUIDITEITSPOSITIE VIA UW WAGENPARK

Als gevolg van het coronavirus worden bedrijven momenteel financieel hard getroffen. Veel bedrijven worden geconfronteerd met een snelle daling of zelfs volledig stilvallen van inkomsten. Hierdoor kunnen er liquiditeitsproblemen ontstaan. Buiten de steun vanuit de overheid en banken kunnen wij als Van den Udenhout Lease u ook van dienst zijn door middel van een sale en lease back van uw wagenpark. Heeft u uw wagenpark momenteel in eigen beheer? In dat geval kijken wij graag samen met u om deze auto’s te kopen om deze vervolgens aan u terug te leasen. Hiermee heeft u direct extra kapitaal in handen. Daarnaast worden u maandelijkse autokosten overzichtelijk en verschuift het afschrijvingsrisico.  Wilt u hier meer over weten? Ik informeer u graag over de mogelijkheden; Maurice van Diesen , mvdiesen@udenhout.nl of 06-51553491

HELP ONS VERZAMELEN VAN LAPTOPS EN TABLETS

In deze tijd van Corona-maatregelen zijn we meer dan ooit aangewezen op digitale technologie om te leren, werken en contact te hebben met anderen. Maar duizenden kinderen en kwetsbare groepen hebben niet de middelen om digitaal mee te kunnen doen. Daarom slaan de overheid, diverse maatschappelijke organisaties en de ICT-sector de handen ineen. En u kunt meehelpen! Zoekt uw bedrijf een mooie manier om te helpen in tijden van Corona? Help ons met het verzamelen van gebruikte laptops en tablets. De devices worden schoongemaakt (u ontvangt een dataverwijderingscertificaat), opgeknapt en verdeeld over de mensen die ze het hardst nodig hebben. Er wordt uiteraard ook gezorgd voor de juiste software, instructies en zo nodig een internetverbinding. Samen zorgen we dat iedereen digitaal mee kan komen en u kunt meehelpen! Doneer via: www.allemaal-digitaal.nl. Alvast hartelijk bedankt!

DE OVERHEID ALS ECONOMISCHE MOTOR

De overheid heeft de impact van Corona op onze economie zoveel mogelijk beperkt met haar steunmaatregelen. Deze maatregelen garanderen echter geen herstel op lange termijn. Het echte herstel wakkert de overheid waar mogelijk aan met de continuering van reguliere aanbestedingen van opdrachten voor leveringen, diensten en werken en het naar voren halen van op termijn geplande nieuwe opdrachten. Lokale en nationale overheden zullen deze opdrachten in het komende jaar sneller en met speciale aandacht voor de lokale ondernemers aanbesteden. Is jouw organisatie er klaar voor om deze kans te verzilveren? Voor hulp of vragen: sjorsapeldoorn@value-tmc.nl.

NU NADENKEN OVER LATER. GEEN LUXE MAAR ECHTE NOODZAAK.

Nu nog wellicht nauwelijks voor te stellen, maar deze moeilijke periode voor ons als ondernemers komt ten einde. Wanneer dat precies zal zijn, weet niemand. Waarschijnlijk dient het herstel zich geleidelijk aan. Het is nodig om je als MKB-ondernemer op dat moment, op die periode voor te bereiden, in te spelen op de kansen die zich dan zullen voordoen. En die kansen gaan er echt komen. Bedenk je hoe lang je op dezelfde manier als nu verder kan (en wil) werken. Durf te dromen over de ontwikkeling van jouw bedrijf in de toekomst. Klik hier voor de volledige blog over onze gestructureerde aanpak of neem een kijk op onze website voor meer informatie.

ANDERHALVE METER MAATSCHAPPIJ OF ANDERHALVE METER ECONOMIE

Hoe ziet dat er uit in de praktijk? Hoe moeten ondernemers zich voorbereiden op het beschermen van klanten en personeel? Hoe kunnen we er voor zorgen dat we op een veilige en verantwoorde manier weer verder kunnen? Dat zijn de vragen die ons de afgelopen weken bezig hebben gehouden. Vormgenoten zou Vormgenoten niet zijn als we hier niet met een oplossing voor zouden komen! Daarom zijn wij afgelopen week, samen met Richard de Witte (Mediacooks) op het idee gekomen om een platform te bouwen. Een platform van ondernemers, voor ondernemers, waar iedere ondernemer die een oplossing heeft om ander bedrijven te helpen op het gebied van preventiemiddelen, persoonlijke beschermingsmiddelen, thuiswerkoplossingen, hartverwarmers of andere initiatieven, terecht kan. Ons platform is verre van klaar, heb jij een initiatief dat niet kan of mag ontbreken meld je dan aan via Anderhalvemeterstore.nl

INSPIRATIE VOOR COMMUNICATIE EN RELATIEBEHEER

Rooijmans Print en Druk krijgt uit verschillende hoeken aanvragen voor communicatiematerialen om de maatregelen van het RIVM te kunnen handhaven. Denk daarbij aan veiligheidskleding, vloerstickers en informatiemateriaal voor in een winkel. Ook producten in het kader relatiebeheer zijn nu veel aan de orde. Ter inspiratie heb ik de meest voorkomende producten op dit gebied op een rijtje gezet.

ANALYSEER DE DRIJFVEREN VAN  JE TEAM

Waar kom jij elke dag je bed voor uit? En je collega’s? Met dit 23plusone-onderzoek krijg je op een laagdrempelige wijze inzicht in de drijfveren van je team. Waarom je dat wil? Het biedt houvast bij de ontwikkeling van je merk en je organisatie én je ontvangt direct data om op te sturen. De eerste stap naar een sterk merk.

GOUD & BRONS VOOR VELDKAMP PRODUCTIES

New York Festivals World’s Best TV & Film 2020 heeft de awards bekendgemaakt. Jaarlijks worden deze awards uitgereikt tijdens een gala op de NAB Show in Las Vegas; de grootste media & entertainment conferentie van de wereld, maar door de corona crisis heeft de organisatie besloten de bekendmaking online te laten plaatsvinden. Het New York Festivals World’s Best TV & Film is de grootste internationale competitie voor televisieproducties en opdrachtfilms uit de hele wereld. Veldkamp Produkties heeft Goud en Brons gewonnen! De met de Gouden en Bronzen Wereld Medaille bekroonde films zijn te bekijken op de website van Veldkamp Produkties.

BEGELEIDING EN STEUN AAN WERKNEMERS IN EEN MOEILIJKE PERIODE IS CRUCIAAL

Werkgevers, maar ook werknemers hebben veel vragen in deze onzekere tijden. Voor iedereen verandert er ineens heel veel. “Thuiswerken of op kantoor? Kan ik mijn baan behouden” en “Ik mis de sociale contacten met collega’s.” Leiding geven aan je team wordt des te belangrijker en wellicht moeten er wat aanpassingen plaats vinden. Bespreek het samen met je team en zorg voor een opbouwende sfeer, waar respect is voor ieders onzekerheden. Organiseer online een bijeenkomst waarbij teams aan kunnen sluiten, zaken met elkaar kunnen bespreken en ook weer even kunnen lachen. Hoe zien we het straks voor ons als alles weer een beetje “normaal” is? Wat vereist dan prioriteit en wat hebben we van deze situatie geleerd? Misschien kunnen er wel procedures aangepast worden of andere ideeën uitgevoerd worden. Kortom: blijf in contact met elkaar. Bied je medewerkers steun en een luisterend oor en blijf samen gezond! Team P&O Huys

BEHULPSAMEN DOOR DE CRISIS

Met de afdelingen, creatie & realisatie, heeft Vormgenoten afgelopen week enkele testcases uitgevoerd met verschillende varianten van preventieschermen. Voor de logistieke sector is een preventiescherm ontwikkeld tussen de bestuurders- & passagiersstoel en de achterbank. Vanwege de toestroom van aanvragen worden er twee mogelijkheden aangeboden, montage door Vormgenoten of het zogenoemde ‘doe-het-zelf’ pakket. In het kader van ‘behulpsamen’ kan het Eindhovense bedrijf op deze manier het eigen personeel aan de gang houden en hoopt men bij te dragen aan het draaiende houden van andere ondernemingen.

LINKEDIN TRAININGEN

Als je content plaatst op LinkedIn dan is het belangrijk dat je LinkedIn profiel een professionele uitstraling heeft. Ik krijg hierover veel vragen. Daarom wil ik 24 uur leden graag helpen met het optimaliseren van hun LinkedIn profiel. Voor een gereduceerd tarief analyseer ik je (zakelijke) LinkedIn profiel en geef ik tips. Heb je andere vragen, bijvoorbeeld over het plaatsen en analyseren van je content of het algoritme van LinkedIn, neem dan contact met me op. Ik geef vrijblijvend tips zodat jij je als ondernemer in deze tijd goed profileert op LinkedIn om na de crisis hiervan de vruchten te plukken. Stay safe! Marguerite van der Ven marguerite@onlinebusinessworks.nl

DESINFECTERENDE PRODUCTEN VOOR EERLIJKE PRIJZEN

De markt wordt overspoeld met desinfectiesprays en -gels voor schrikbarend hoge prijzen. Met Prokonpack willen we desinfecterende producten voor iedereen bereikbaar maken. Dankzij ons netwerk kunnen we nu o.a. diverse sprays, gels en doekjes voor een eerlijke prijs aanbieden. De verwachting is dat we deze producten binnen 2 weken kunnen uitleveren (peildatum 9 april 2020). Wil je meer weten of direct bestellen? Bezoek dan onze website. Uiteraard zijn we ook bereikbaar via telefoon of e-mail: orders@prokonpack.nl / 040-291 93 93

LET’S GET DIGITAL

Dankzij Let’s Get Digital kunnen evenementen toch doorgaan, ondanks de maatregelen rondom het coronavirus. Samen met EventInsight introduceert aanmelder.nl een digitaal alternatief voor evenementen. Inclusief check-in, main stage, 1-op-1 meetings, koffie en een verzorgde lunch. Bezoekers kunnen digitaal netwerken, lezingen bijwonen en workshops volgen vanuit huis. Het platform kunnen gebruikers naar eigen huisstijl inrichten. Zo blijft de look en feel van een evenement behouden. Let’s Get Digital is in te richten van 50 tot 1000 deelnemers. Maar de komende periode wordt er gewerkt aan uitbreiding om verder op te schalen voor grote events.

EEN GRATIS VEILIGE WERKPLEK

Opzoek naar een werkplek buiten thuiswerken? Om welke reden dan ook, even niet meer thuis willen werken, bij PlaceforBizz is er de mogelijkheid een gratis werkplek te kunnen gebruiken. Wij hebben werkplekken ingericht in kantoren waar op 20 M² maar één persoon en op 40 M² maximaal twee personen werken. Gratis gebruik van internet en koffie/thee. Neem contact op via 0402631111 of info@placeforbizz.nl. Kijk op onze website voor meer informatie.

THUIS WERKEN; STUUR JE PERSONEEL EEN PLANT OF EEN BOS BLOEMEN

Vanwege het coronavirus werken vele mensen momenteel vanuit huis. Wellicht ook bij jouw bedrijf! Zoals je weet, dragen planten enorm bij aan een betere luchtvochtigheid, werkklimaat en voelen mensen zich simpelweg prettiger mét planten. Om daarnaast aandacht te schenken aan je medewerkers welke zich vanuit thuis blijven inzetten voor je organisatie, bieden wij je de mogelijkheid aan ze een mooie plant te schenken voor hun huidige werkruimte thuis. Twee vliegen in één klap! We hebben voor ieder budget een goed alternatief en maken graag een voorstel op maat voor je. Vraag ons salesteam naar de mogelijkheden: sales@de-klerk.nl of laat je gegevens achter via de contactpagina.

DE (HOGE) PENSIOENPREMIE EN DE CORONACRISIS: ZIJ ER MOGELIJKHEDEN VOOR U ALS WERKGEVER?

Door de coronacrisis is het mogelijk dat u als werkgever momenteel in financieel zwaar weer zit of wellicht nog gaat belanden. Hierdoor kunt u misschien de pensioenpremies (even) niet meer betalen. In dit artikel zetten wij uiteen welke mogelijkheden er zijn en welke maatregelen u als werkgever kunt nemen om de pensioenpremies ook in de toekomst te kunnen blijven betalen. Mocht u vragen hebben of ondersteuning willen bij dit onderwerp of andere pensioenvraagstukken, neem dan contact op met Ramon Verspeek via ramon.verspeek@montaepartners.nl of 06-13760299. Of kijk op de website voor meer informatie.

MAATSCHAPPELIJKE INITIATIEVEN IN EINDHOVEN TIJDENS CORONA-PERIODE

Eindhoven365 heeft de website thisiseindhoven.com uitgebreid met tweetalige content. Het is bedoeld om ondernemers en (internationale) bewoners te steunen in deze Corona-periode en om maatschappelijke initiatieven te promoten. De website bevat onder meer thuis blijf tips, een overzicht van lokale maatschappelijke initiatieven en een overzicht van horeca afhaal- en bezorglocaties.

JUMP GESPREKKEN VOOR 24U LEDEN

Voor 24U in bedrijf wil ik eens per week ruimte maken om een zinvol gesprek te faciliteren in de vorm van een Jump Movement sessie. Zo’n sessie bestaat uit het doorlopen van 7 stappen, die je brengen naar een besluit. Het levert enorme verbinding op, meer rust en overzicht en het helpt je om supersnel te reflecteren. Het is 100% gelijkwaardig en zeer effectief. Inmiddels hebben meer dan 200.000 mensen in de wereld dit gesprek meegemaakt. Ik doe het zelf dagelijks en het geeft elke keer weer nieuwe inzichten en stappen die ik kan zetten. Elke vrijdagochtend reserveer ik voor jullie van 09.30 -10.30u. Er kunnen elke keer 3 24U leden meedoen en het gaat via ZOOM. Wil je meedoen? Stuur me dan een mail met de datum van je voorkeur, dan stuur ik jou een link naar de sessie. ineke.hurkmans@jumpmovement.com. Veel groeten en take care! Ineke Hurkmans

GEZELLIGHEID IN HUIS CREËREN!

Ineens is mijn agenda leeg en zijn alle opdrachten verzet. Stil zitten is niks voor mij dan maar kijken wat er wel mogelijk is. Dinsdagen en donderdagen bezorg ik maaltijden en in het weekend Turkse mezzeschaal. Tijd om gezelligheid thuis te creëren of je medewerkers spontaan te verrassen.  Zit je in nood en denk je dat ik je ergens mee kan helpen laat het me ajb. weten. Ja, ik beloof je dat ik ook ga vragen als ik wat nodig heb. Tijd om elkaar te helpen/steunen! Ik wens iedereen heel veel sterkte en succes. Gülnur Nielen – Saridayi.

GROEI SAMEN MET IT PRO

Aparte tijden waardoor iedereen ook anders gaat kijken naar zijn werk en toekomst. IT Pro bestaat dit jaar 23 jaar, we zijn een stabiel, succesvol IT bedrijf en we willen graag verder groeien. Dat kan bijvoorbeeld door mensen aan te nemen, fuseren, overname en samenwerking. Als je ook in de IT wereld werkt en je staat juist nu een keer stil bij hoe jij je toekomst ziet en wil je bijvoorbeeld aansluiting bij IT Pro dan kunnen we samen eens de mogelijkheden bespreken. Dus heb je een IT bedrijf, ben je ZZP’er en zoek je collega’s en een backoffice of ben je gewoon een goede IT’er die nieuwe mogelijkheden en kansen ziet neem dan contact met mij op via mail: christ@itpro.nl of 040-2906960 www.itpro.nl

MAATREGELEN VOOR ONDERNEMERS

De gevolgen van de huidige Corona omstandigheden raken ons allemaal. Ook voor ondernemers zijn het bijzondere tijden. Het is op het moment niet te voorzien hoe het virus zich gaat ontwikkelen en welke maatregelen van de overheid in dat verband genomen gaan worden. Met alle onzekerheid van dien. Om ondernemers in deze onzekere omstandigheden te informeren over mogelijke maatregelen heeft HVG Law een webinar gehouden waarin nu prangende onderwerpen aan bod komen. Dit zijn onder meer NOW, nakoming van contractuele afspraken en de impact op fusies en overnames. Het webinar is hier terug te kijken en diverse publicaties via deze link. Siem Huijbregts – advocaat.

CULINAIRE BELEVING BIJ JOU THUIS

Beste leden van 24u in bedrijf, Helaas heeft onze branche gister geen goed nieuws gehad. Daarom gaan wij zorgen dat de culinaire beleving van Quatre Bras bij jou thuis wordt geleverd! We kunnen alles op maat maken voor jou en je werknemers om ze een hart onder de riem te steken. Van lunchpakketjes tot wijn en bierarrangementen. We zouden het super leuk vinden als u ons steunt in deze tijden en zijn blij met elke vorm die u bij ons bestelt! Neem contact op via 0499-371450 of 06-10445217. Hartelijke groetjes, Sophie van Genugten.

SMILE THERE’S WINE!

Varna Wijnen blijft vooralsnog open. Je kunt dus nog steeds genieten van mooie wijnen bij je thuis. Vanzelfsprekend nemen we de extra hygiënemaatregelen in acht. Blijf je liever binnen? Dan bezorgt Varna de komende weken vanaf 6 flessen GRATIS bij je thuis tot aan de voordeur*. Geef je bestelling telefonisch of via mail aan ons door en wij maken zo snel mogelijk een afspraak om de wijnen bij je af te leveren. Blijf gezond, Smile…there’s wine! Varna Wijnen, tel: 040 2372851

RICHTLIJNEN VEILIG BOUWEN MET HET CORONAVIRUS

Afgelopen maandag 23 maart 2020 heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het Coronavirus. VB Groep heeft daarom posters (A4, A3 en A2 formaat) met de maatregelen die we binnen de gehele organisatie toepassen gemaakt. Deze zijn niet alleen digitaal beschikbaar gesteld maar zullen ook zo spoedig mogelijk worden verspreid op bouwplaatsen en overige locaties. Als VB Groep stimuleren wij veilig werken, zeker ook nu. Met deze link kunt u bij de bronbestanden. Deze zijn rechtenvrij aan te passen voor iedereen beschikbaar. Resultaat komt samen, ook in de strijd tegen Corona. Veilig Bouwen doen we samen!

MENTALE BEGELEIDING TIJDENS DE CORONACRISIS

Medewerkers gaan uiteenlopend om met de huidige situatie in Nederland. Houd hierover contact met je werknemers en begeleid ze in hun eigen manier van coping. Adviezen aan werknemers:

– Probeer een zinvolle dagelijkse structuur in de nieuwe routine te brengen

– Blijf met collega’s en familie praten en overleggen

– Zoek afleiding en wees niet teveel gefocust op al het coronanieuws

– Beweeg en ga zo veel mogelijk naar buiten

Mocht een werknemer behoefte hebben zijn of haar hart te luchten, laat het je HR collega of mij, Rinse Rooker (0683079101), weten en dan word je in contact gebracht met Joost de Kruijter of Pascale Bongers.