TERUGBLIK
24U KICK OFF
JOIN US

21.03.2023 Join Us

Eenzaamheid! Een onderwerp waar we het misschien niet graag over hebben maar waar we wel mee te kampen hebben. 11% van de jongeren voelt zich langdurig eenzaam.

De dag begon met het persoonlijke verhaal van Mariska Pinxt van Iersel over haar dochter. Zij was één van de vele jongeren die worstelde met eenzaamheid. En haar weg terugvond met hulp van Stichting Join Us. Gestart vanuit Veghel door Jolanda van Gerwe en inmiddels in heel Nederland actief.

Jolanda raakte de aanwezige ondernemers in het hart met het nummer dat Typhoon schreef voor haar stichting: ‘Alleen in de pauze’. ‘Wat kunnen wij doen?’, was een veel gestelde vraag. Het onderstreept de grote waarde die werkgevers hebben bij maatschappelijke uitdagingen. Eenzaamheid, uitsluiting, het zijn problemen van ons allemaal. En de ‘oplossing’ dus ook. “Wat kunnen wij doen?” “Welke vragen stel ik aan mijn medewerkers?” Op deze ochtend dachten 155 ondernemers vol enthousiasme mee over de aanpak van eenzaamheid bij jongeren. Een groot maatschappelijk probleem moeten we samen aanpakken vond het merendeel.

Fotografie: Charlotte Grips

Foto's

OOK EEN KEER EEN VAN ONZE EVENEMENTEN BIJWONEN?

24U Kick off

Spreker(s): Ray Klaassens

Locatie: Domusdela

24U Specials

Spreker(s): GÜLNUR NIELEN - SARIDAYI

Locatie: Online

24U Kick off

Spreker(s): Ron Simpson

Locatie: PHILIPS STADION

24U Kick off

Spreker(s): Sacha Martina

Locatie: Bibliotheek Eindhoven
Terug naar al het nieuws

Share

Zet in je beginscherm

Klik hieronder om de 24U website in het beginscherm van je telefoon te zetten