TERUGBLIK
24U KICK OFF
JEROEN DIJSSELBLOEM

15.12.2022 JEROEN DIJSSELBLOEM

Ja, het was koud (-7!), maar de energie in het Conference Center op High Tech Campus was weer hartverwarmend tijdens de laatste 24U KICK OFF van 2022. Voor een volle zaal zo’n 250 ondernemers zat Jeroen Dijsselbloem. Zichtbaar op z’n gemak in ‘zijn’ Eindhoven. Jeroen Dijsselbloem deelde zijn visie en ambitie als burgemeester van Eindhoven. Hij is weer thuis in de stad die sinds zijn Haagse jaren een prachtige ontwikkeling doormaakt, maar waar hij nog altijd de vertrouwde gemoedelijkheid voelt. Én waar mooie uitdagingen liggen …

Bijvoorbeeld om al het ongeziene arbeidspotentieel te benutten. Dijsselbloem: “We moeten de stapel met sollicitatiebrieven durven omdraaien. Kijk door die cv’s heen. Focus niet op werkervaring of ingewikkelde namen, maar op iemands potentie!”

Over potentie gesproken: “Als we zo succesvol blijven, zal onze regio te klein worden. Met onze groei is het denkbaar dat we samenvloeien met Midden-Nederland en Limburg.” En wat betreft de wereldwijde crises? “Je kunt ze defensief aanvliegen, maar ook aangrijpen als kans. Bijvoorbeeld door nog meer in te zetten op autonome groei. En waar kan dat beter dan in de Brainport-regio, met onze diversiteit aan hightech en ons vruchtbare ecosysteem?”

Kortom: reden genoeg om ons calimero-gedrag definitief achter ons te laten, volgens Dijsselbloem. “Onze regio trekt de aandacht van heel Nederland, zelfs van Brussel. Economisch zijn we een van de belangrijkste regio’s. De blik kan vooruit: laten we nadenken over Eindhoven als Europese hot spot op het gebied van techniek, design en kennis.”

Een mooie gedachte om 2023 mee in te gaan! Aan iedereen die aanwezig was: dank voor de inspirerende ochtend.

Op naar het volgende event! We sluiten het jaar af met 24U AAN DE KOOK op 21 december.

Ps. deze terugblik op de KICK OFF is wat langer dan normaal. Om Dijsselbloem te citeren: “Ik doe niet aan korte antwoorden, daar is het leven te ingewikkeld voor.”

Fotografie: Charlotte Grips

Foto's

OOK EEN KEER EEN VAN ONZE EVENEMENTEN BIJWONEN?

24U Kick off

Spreker(s): Ray Klaassens

Locatie: Domusdela

24U Specials

Spreker(s): GÜLNUR NIELEN - SARIDAYI

Locatie: Online

24U Kick off

Spreker(s): Ron Simpson

Locatie: PHILIPS STADION

24U Kick off

Spreker(s): Sacha Martina

Locatie: Bibliotheek Eindhoven
Terug naar al het nieuws

Share

Zet in je beginscherm

Klik hieronder om de 24U website in het beginscherm van je telefoon te zetten